Circulatia sanguina a cainelui este asemanatoare cu cea a majoritatii vertebratelor. Componenta acestuia este din sange si limfa pe de o parte, iar pe de alta parte de catre un organ central contractil (cordul) si o serie de formatiuni canaliculare (vasele de sange - artere, vene si capilarele), prin care sangele este transportat de la cord spre organe si tesuturi si apoi se reantoarce la cord .

Venele pulmonare, impreuna cu arterele trunchiurilor pulmonare si capilarele pulmonare, realizeaza un circuit inchis numit microcirculatie, iar restul venelor rezultate din componenta capilarelor si a numeroaselor vene din organism, realizeaza al doilea circuit (marea circulatie).

Timpul necesar pentru ca un element sa parcurga intreg sistemul circulator este de cca. 17 sec.

Cordul : la caine este amplasat paralel cu suprafata superioara a sternului, avand baza in treimea inferioara a coastei a IV -a, iar varful la nivelul cartilajelor coastelor VII - VIII . Muschiul inimii beneficiaza de un sistem nervos propriu, care-i determina acesteia in mod continuu, contractii a caror frecventa este cuprinsa intre 70 si 120 de pulsatii / minut, executate neregulat, considerent pentru care aritmia cardiaca la caine este fiziologica.

Splina : este un organ impar, situat in partea stanga a cavitatii abdominale, intre extremitatea stanga a stomacului si insertia costala a diafragmei. Ea reprezinta 0,2 - 0,3 % din greutatea vie a animalului si are un rol deosebit in producerea limfocitelor si a anticorpilor.

Numarul globulelor rosii din sange variaza in functie de varsta si activitatea animalului, fiind in medie de 6,5 milioane / mmc, in timp ce numarul leucocitelor nu depaseste 10 000 / mmc. Timpul de coagulare a sangelui se inscrie intr-un interval de 5 - 6 minute, in cazul in care animalul este sanatos, crescand in cazul animalelor bolnave.